Kom in actie voor onderzoek in het Erasmus MC

Op deze actiewebsite - van de Erasmus MC Foundation - kun je een actie starten om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. Je kunt dit heel specifiek doen voor een ziektebeeld waarvoor jij in actie wilt komen. Laat je inspireren door de vele acties op de actiepagina en meld je eigen actie aan!

Corona
Wil je nu een actie starten voor wetenschappelijk onderzoek naar een medicijn of vaccin tegen Corona in het Erasmus MC? Bekijk dan hier de speciale site Coronasite.

Andere ziektebeelden
Voor alle andere ziektebeelden kun je hier, op de actiesite van de Erasmus MC Foundation, een actie starten. Wil jij hier meer over weten of heb je een specifiek onderzoek in gedachten? Neem gerust contact met ons op, wij infomeren je graag over de mogelijkheden. 

Ondersteuning
Wil je graag in actie komen, maar vind je het lastig een goede actie te bedenken? Heb je tips nodig op het gebied van fondsenwerving? Zou je graag promotiemateriaal van ons ontvangen om extra aandacht te genereren voor je actie? Wij helpen je graag, bel (010 – 703 48 02) of mail (foundation@erasmusmc.nl) ons dan helpen wij je graag met het starten en/of promoten van jouw actie.

Steunen of doneren
Wil je geen actie starten maar een actie of een team steunen of een donatie doen, dat kan natuurlijk ook! Steun een actie, team of doneer

Kom in actie en geef voor een gezonde toekomst! 

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 45.515 km afgelegd
Bekijk alle
In het Erasmus MC vindt baanbrekend onderzoek plaats om het coronavirus SARS-CoV-2 te bestrijden. Bijvoorbeeld onderzoek naar een effectief medicijn voor patiënten die getroffen zijn door het virus. Er wordt naarstig gezocht naar een vaccin om de huidige uitbraak te remmen en toekomstige te voorkomen, en er wordt onderzoek gedaan naar het gedrag van het virus zelf. Voor deze en andere onderzoeken is financiële steun van particulieren en bedrijven van groot belang. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt zeer gewaardeerd. Help je mee? Steun het baanbrekende wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. Doneer of start een eigen actie. Denk hierbij aan het wegbrengen van lege flessen, het doneren van je verjaardagspot, het organiseren van online workshops en of trainingen. Veel dank namens iedereen die getroffen is door deze Corona uitbraak. Erasmus MC in de samenleving Op dit moment is het Erasmus MC het coördinerende epicentrum in de strijd tegen het  coronavirus. Het Erasmus MC heeft onderzoekers als experts in de adviesraad van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), EU commissie en Nederlandse gezondheidsraad. In het Erasmus MC wordt men man en macht gewerkt aan de zorg voor corona- en reguliere patiënten, als ook aan onderzoek binnen multidisciplinaire teams om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Het Erasmus MC beschikt over toonaangevende wetenschappers op het gebied virus- en infectieziekten, zoals prof. dr. Marion Koopmans en prof. dr. Frank Grosveld. Zo is het Viroscience Laboratorium in het Erasmus MC is als WHO Referentiecentrum betrokken bij de wereldwijde respons op deze corona-uitbraak. Daarnaast is het Erasmus MC, met bestuursvoorzitter prof. dr. Ernst Kuipers en Hoofd Intensive Care (IC) prof. dr. Diederik Gommers, de spil in het organiseren van de verdeling van coronapatiënten en IC-capaciteit in Nederland.  
Bekijk alle

Bekijk hieronder de inspirerende acties van anderen en start zelf een actie. 

Start actie
Bekijk alle
€ 15

Dick

06-06-2023 | 23:38 Aan: Samen maken we kanker kansloos Omdat het leven telt!!!