Omdat elke euro helpt

Joop Oskam

( Member of team: LyondellBasell )

Qr
from € 100 (130%)

In 2000 liep ik mijn 1e marathon tijdens de 20e Rotterdam Marathon. Inmiddels heb ik er ruim 20 gelopen, en zou ik tijdens de 40e Rotterdam Marathon voor de 15e keer meedoen. Echter gaat dat helaas niet door voor mij. Door een onoplettend moment tijdens klussen thuis, moet ik nu het topje van mijn linker wijsvinger missen. In maart zal ik daaraan plastische chirurgie krijgen om de vinger zoveel mogelijk te herstellen. Hierdoor ben ik letterlijk en figuurlijk uit de running. Ik zal mijn 15e ‘Rotterdam’ een jaar moeten uitstellen.

Heel onhandig dit, maar het stelt niets voor ten opzichte van het lot welke sommige mensen treft. Zo heb ik tijdens één van de vergaderingen van het organiserende team voor de Rotterdam Marathon van mijn werk Chris leren kennen. Chris is een jongeman die de diagnose hersentumor heeft gekregen. Hij en andere meest jonge mensen en kinderen die de diagnose hersentumor krijgen,  hebben een levensverwachting van zo’n 5 jaar. Hersentumoren behoren tot de moeilijkst behandelbare vormen van kanker, waarvoor nog veel onderzoek nodig is voor betere behandel methoden. Chris zet zich in aanloop naar de Rotterdam Marathon in om sponsor geld op te halen voor onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum, met het doel dat er voor toekomstige patiënten betere behandelingen zijn. Hij heeft al veel andere lopers weten te motiveren om bij zijn actie aan te sluiten.

Zo ook het organiserend team van mijn werk. Wij gaan met de ca. 100 deelnemers van LyondellBasell Nederland die de marathon individueel of in estafette vorm lopen, ons inzetten om sponsor gelden voor dit doel op te halen. Met de knop “Doneer nu” kan elk bedrag vanaf 5€ worden ingevuld en afgerekend met IDeal of creditcard. Alvast bedankt voor het bijdragen!

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 15 30-03-2020 | 10:37 Volgend jaar een nieuwe kans voor de marathon, maar dit doelt heeft het ook dit jaar nodig. Joop goed dat je dit initiatief hebt genomen! Mvg, Mariët Twigt
€ 10 12-03-2020 | 19:09
€ 10 24-02-2020 | 19:28
€ 10 24-02-2020 | 16:33
€ 5 23-02-2020 | 14:10