Kom in actie voor onderzoek in het Erasmus MC

Op deze actiewebsite - van de Erasmus MC Foundation - kun je een actie starten om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. Je kunt dit heel specifiek doen voor een ziektebeeld waarvoor jij in actie wilt komen. Laat je inspireren door de vele acties op de actiepagina en meld je eigen actie aan!

Corona
Wil je nu een actie starten voor wetenschappelijk onderzoek naar een medicijn of vaccin tegen Corona in het Erasmus MC? Bekijk dan hier de speciale site Coronasite.

Andere ziektebeelden
Voor alle andere ziektebeelden kun je hier, op de actiesite van de Erasmus MC Foundation, een actie starten. Wil jij hier meer over weten of heb je een specifiek onderzoek in gedachten? Neem gerust contact met ons op, wij infomeren je graag over de mogelijkheden. 

Ondersteuning
Wil je graag in actie komen, maar vind je het lastig een goede actie te bedenken? Heb je tips nodig op het gebied van fondsenwerving? Zou je graag promotiemateriaal van ons ontvangen om extra aandacht te genereren voor je actie? Wij helpen je graag, bel of mail ons dan helpen wij je graag met het starten en/of promoten van jouw actie.

Steunen of doneren
Wil je geen actie starten maar een actie of een team steunen of een donatie doen, dat kan natuurlijk ook! Steun een actie, team of doneer

Kom in actie en geef voor een gezonde toekomst! 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
In het Erasmus MC vindt baanbrekend onderzoek plaats om het coronavirus SARS-CoV-2 te bestrijden. Onderzoek naar een effectief medicijn voor patiënten die getroffen zijn voor het virus en naar een vaccin, om de huidige uitbraak te remmen en toekomstige te voorkomen. Financiële steun van particulieren en bedrijven is van groot belang om dit onderzoek mogelijk te maken. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt zeer gewaardeerd. Help je mee? Steun het baanbrekende wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. Doneer of start een eigen actie. Denk hierbij aan het wegbrengen van lege flessen, het doneren van je verjaardagspot, het organiseren van online workshops en of trainingen. Veel dank namens iedereen die getroffen is door deze corona uitbraak. Uitgelicht project Eén van de onderzoeksprojecten waar dringend financiële ondersteuning voor nodig is, wordt geleid door internist infectioloog dr. Bart Rijnders. “Wie genezen is van een coronavirusinfectie, heeft meestal beschermende antistoffen in het bloed. En precies díe antistoffen kunnen we in het Erasmus MC goed gebruiken. Ze kunnen mogelijk dienen als geneesmiddel voor patiënten die met corona zijn opgenomen in het ziekenhuis.” Dit onderzoek is binnen zeer korte tijd goedgekeurd door de ethische commissie van het Erasmus MC en is van groot belang om mensen te gaan genezen. Hoe meer financiering en plasmadonoren, des te sneller kan dit onderzoek tot resultaten leiden.  
Bekijk alle

Bekijk hieronder de inspirerende acties van anderen en start zelf een actie. 

Start actie
Bekijk alle
€ 25

Anoniem

01-04-2020 | 00:53 Aan: Beat Corona Joost Buck hield niet op met zeuren om geld.